"I have a dream" - Photometria Awards 2019

Θεματική: "I have a dream"
1-30.4.2019 Διαγωνισμός "I have a dream" 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ/ Parallel Voices

 

Παράλληλες Φωνές (Αλβανία, Ελλάδα, Ισπανία, Σουηδία, Ουκρανία)

 

Φωτογραφείο Μουσελίμης (Βλαχλείδη 6), Διάρκεια: 7-30.6.2016

Εγκαίνια: 7.6.2016, στις 21:00

Άγγελος Μπαράι (My Albania) (AL)

Ο Άγγελος Μπαράι γεννήθηκε το 1994 στην Αλβανία, όμως, δεν πρόλαβε να τη γνωρίσει, καθώς μετανάστευσε στην Ελλάδα με την οικογένειά του σε πολύ μικρή ηλικία. Μετά από νίκη του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, σπούδασε με υποτροφία Ιστορία και Φιλοσοφία της Τέχνης και Photomedia στη Σχολή Καλών Τεχνών Borgias Fine Art & Design. Κέρδισε άλλη μια υποτροφία από τη Σχολή Φωτογραφίας «Όραμα», ύστερα από διαγωνισμό φωτογραφικού Portfolio. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας με τον φωτογράφο Γιάννη Ριζομάρκο, τη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή και την φωτορεπόρτερ και κινηματογραφίστρια Μυρτώ Παπαδοπούλου. Εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφων, αλλά και για μουσικά και κινηματογραφικά Φεστιβάλ και για συναυλίες στην Ελλάδα. Έχει υπάρξει επίσημος Φωτογράφος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κοινωνικών συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών. Ο ίδιος σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος φωτογράφος στους τομείς του φωτορεπορτάζ για διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και για ελληνικά και ξένα πρακτορεία φωτογραφίας με βάση την Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Αλβανία, αποτυπώνοντας με το φακό του καταστάσεις και γεγονότα. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε Διαγωνισμούς και έχουν εκτεθεί σε σημαντικά Φεστιβάλ και σε ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Andrey Lomakin (Calm Waters) (UΑ)

Ο Andrey Lomakin, (γεν. 1974), είναι Ουκρανός φωτογράφος με έδρα το Κίεβο της Ουκρανίας. Από το 2008 μέχρι το 2014 εργάστηκε ως φωτογράφος προσωπικού στο περιοδικό Tyzhden (Ουκρανία). Από το 2014 εργάζεται σε προσωπικά έργα ντοκουμέντου ως ανεξάρτητος φωτογράφος.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

2015 Photo Kathmandu 2015 festival, προβολή του έργου «Two lives», Kathmandu, Nepal
2015 2η θέση στο «Photographer of the Year in Ukraine», κατηγορία Ρεπορτάζ, Kiev, Ukraine
2015 Tbilisi Photofestival, προβολή του έργου «Visitor», Tbilisi, Georgia
2015 Odesa/Batumi Photo Days, προβολή του έργου «Maidan Revolt»,
Batumi, Georgia
2014 «Die Ukraine nach dem Maidan. Ein dramatischer Fruhling», ομαδική έκθεση, Hamburg, Germany
2014 «Euromaidan: The True Story», ομαδική έκθεση, Kolga Photofestival, Tbilisi, Georgia
2013 Προεπιλογή στο PHOTOVISA festival στην κατηγορία πολυμέσων με το έργο «Two Lives», Krasnodar, Russia
2013 Vizii International visual culture festival, προβολή του έργου «Two lives», Kiev, Ukraine
2013 Tbilisi Photofestival, προβολή του έργου «Luganda dreams», Tbilisi, Georgia
2013 3η θέση στο «Photographer of the Year in Ukraine», κατηγορία πορτραίτου, Kiev, Ukraine

Δημήτρης Χαντζάρας (Immigrant's journey) (GR)


Ο Δημήτρης Χαντζάρας είναι ανεξάρτητος φωτογράφος . Ζει μεταξύ της Θεσσαλονίκης και το Μόναχο στην Γερμανία. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη φωτογραφία μέσω του Φωτογραφικού Ομίλου του Α.Π.Θ. (Φ.Ο.Α.Π.Θ.). Έκτοτε, έχει παρακολουθήσει διάφορα  φωτογραφικά σεμινάρια και workshop στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα θέματα του επικεντρώνονται κυρίως σε κοινωνικά θέματα και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται σε μια μακροπρόθεσμη φωτογραφική ενότητα για τη μετανάστευση και ακολουθεί μετανάστες στο ταξίδι τους

 

Γκαλερί Αμυμώνη (Κουντουριώτου 46), Διάρκεια: 3-12.6.2016

Εγκαίνια: 3.6.2016, στις 19:00

Βασιλική Σανδάλη (Concealed Souls) (GR)

Η Βασιλική Σανδάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2009 παρακολούθησε φωτογραφικά σεμινάρια με τον Χρήστο Κοψαχείλη και από τον Οκτώβριο του 2015 παρακολουθεί τα σεμινάρια του «Φωτογραφικού Κύκλου» με τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Έχει συνεργαστεί σε εξώφυλλα περιοδικών και βιβλίων, ενώ δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά. Το 2010 συμμετείχε με μια σειρά φωτογραφιών της στο Open Screen Project, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

Χρήστος Σωτηρόπουλος (Speedancers) (GR)

Γεννημένος στο Αίγιο (Αχαϊα) το 1980, από το 1998 ζει στην Πάτρα, όπου σπούδασε στο Ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2000.

Ομαδικές εκθέσεις

2007 - Συμμετοχή στην έκθεση Greece Today στην Φρανκφούρτη, που διοργανώθηκε από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

2008 - Συμμετοχή στην PhB08 μέσω της έκθεσης της Κεντρικής Ευρωπαϊκης Τράπεζας Greece Today.

Διακρίσεις

2007 - Επελέγει να συμμετάσχει στο Portfolio Review που οργανώθκε από την 19η Φωτοσυγκυρία / Photobiennale και το Φωτογραφικό Μουσείο  Θεσσσαλονίκης.

2008 - Επελέγει να συμμετάσχει στην έκθεση Greece Today της Κεντρικής Ευρωπαϊκης Τράπεζας.

Εκδόσεις / Δημοσιεύσεις

-Κατάλογος εκθέσεως: Διεθνείς Φωτογραφικές Συναντήσεις στην Πάτρα, Εκδ. Ταχύτυπο, Πάτρα: 2002

-Κατάλογος εκθέσεως της Greece Today

Jannis Tordheim (Ιωάννης Θεοδώρου) (The Clouds of Sorrow) (GR/SE)

Ο Γιάννης Trondheim (Θεοδώρου) γεννήθηκε το 1984 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ξεκίνησε να φωτογραφίζει όταν ήταν έφηβος, αλλά θα του πάρει πολύ χρόνο πριν καταλάβει ότι η φωτογραφία ήταν το πραγματικό του πάθος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2012, Berghs School of Communication, Στοκχόλμη, Σουηδία
2013, The Nordic School of Photography, Biskops-Arno, Σουηδία
2014, Fatamorgana, Κοπενχάγη, Δανία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2012
Mind The Gap, Gallery Kontrast, Στοκχόλμη, Σουηδία
The Photo Fair, Στοκχόλμη, Σουηδία
Winter Saloon, CFF, Στοκχόλμη, Σουηδία
2013
Hej Kvinna, Waldemarsudde, Στοκχόλμη, Σουηδία
Form Ingegerd to Estelle, Sigtuna Museum, Σουηδία
The Photo Fair, Στοκχόλμη, Σουηδία
2014
Jail & Sauna, Kallio Kunsthalle, Ελσίνκι, Φινλανδία
The Coil Project, Αθήνα, Ελλάδα
2015
The Clouds of Sorrow, Gallery RALF, Στοκχόλμη, Σουηδία
Closing, Gallery Axel, Στοκχόλμη, Σουηδία
The Citavecchia Prison Project, Ιταλία
Best of, Gallery Axel, Στοκχόλμη, Σουηδία
OTHER
Μέλος της Atonal Collective από το 2014
Έκδοση στο Positive-Magazine της σειράς The Clouds of Sorrow, 2015
Έκδοση στο Prism Magazine της σειράς The Clouds of Sorrow, 2015
Έκδοση στο Why The Morning Never Comes, με τη σειρά The Clouds of Sorrow, 2015

http://jannis-tordheim.format.com  

-1 Gallery, The Lounge Bar (Πλατεία Πάργης), Διάρκεια: 4-12.6.2016

Εγκαίνια: 4.6.2016, στις 22:00

Garcia de Marina (Nimius) (ES)

Ο Garcia de Marina γεννήθηκε στη Χιχόν της Ισπανίας το 1975 και είναι ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος. Το 2010 ανακάλυψε τη φωτογραφία και από εκείνη τη στιγμή έχει αισθανθεί παγιδευμένος από τη μορφή αυτής της τέχνης. Η ιστορία του γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Από το 2012 έχει χρησιμοποιήσει αντικείμενα ως μορφή έκφρασης, δημιουργώντας τέσσερις ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές εκθέσεις. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις τέχνης. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε εξειδικευμένα περιοδικά και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον κόσμο. Στην καριέρα του, ο Γκαρσία ντε Μαρίνα υπερασπίζεται μια άλλη πραγματικότητα μέσα από το μινιμαλισμό, το παράδοξο, την ειρωνεία και τη μεταφορά. Ο καλλιτέχνης δεν διενεργεί καμία φωτογραφική χειραγώγηση στις εικόνες, αλλά μεταμορφώνει τα θέματά του με τη δημιουργία σεναρίων, και αναζητά την καλύτερη γωνία για να πάρετε μια εικόνα από αυτά. Από τη μινιμαλιστική οπτική γωνία, η ευρηματικότητα του βλέμματός του διεκδικεί μια άλλη πραγματικότητα. Από την παρατήρηση μπορούμε να δημιουργήσουμε, από τη φαντασία μπορούμε να καινοτομήσουμε. Πρόσφατα έχει συμμετάσχει στο τελευταίο Φεστιβάλ Fotoweek (Washington) και στο τελευταίο Photo Romania Festival. Ο Garcia de Marina δίνει ομιλίες και κάνει εργαστήρια σχετικά με τη δημιουργικότητα.

Γιάννης Ρομπόκος (Talking Walls) (GR)

O Γιάννης Ρομπόκος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και μεγάλωσε στις Κρήνες Κορινθίας. Σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και ζει στην Αθήνα.

Το επάγγελμά του είναι τραπεζικός υπάλληλος. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Με την καλλιτεχνική - δημιουργική φωτογραφία ασχολείται από το 2013  παρακολουθώντας τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας που διοργανώθηκαν από τον δήμο Αμαρουσίου, υπό την γενική επίβλεψη και ευθύνη του φωτογράφου Διονύση Κούτση, ανακαλύπτοντας μια νέα πτυχή της καθημερινότητάς του, τη ματιά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε τέσσερις ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Δύο υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη HELEXPO στο Μαρούσι (Μάιος 2014) και την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Ιούνιος 2015) και δύο από το ΙΕΚ φωτογραφίας E.S.P. στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες εγκαινιάσθηκαν τον Νοέμβριο του 2014 και 2015 στην E.S.P. Gallery.

Έχει λάβει το βραβείο κριτή έγχρωμης φωτογραφίας με ελεύθερο θέμα καθώς και το αργυρό μετάλλιο στην ενιαία θεματική συμμετέχοντας με portfolio 4 φωτογραφιών με θέμα "Talking Walls" στον ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας το 2015.

Επίσης έχει λάβει το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το IEK E.S.P. με θέμα "Summer in the city" το 2015.

Σκοπός του είναι η συνεπής στάση του απέναντι στην τέχνη, η διαρκής εξέλιξή του μέσα από την προσέγγιση της τεχνικής αρτιότητας και της επαρκούς θεωρητικής κατάρτισης, αλλά κυρίως η ειλικρινής και γνήσια έκφραση της εσωτερικότητάς του.

Τάσος Χίος (In the city center) (GR)

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στον Πόρο Τροιζηνίας. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει πτυχίο Κοινωνιολογίας. Από το 1991 μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1984. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Το 2010 πήρε μέρος σε ομαδική έκθεση στα πλαίσια της Photobiennale που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει πάρει μέρος στα τρία φεστιβάλ φωτογραφίας CONTRAST / ΑΝΤΙΘΕΣΗ που έγιναν στη Θεσσαλονίκη (2010, 2011-12, 2014)

Είναι μέλος των φωτογραφικών ομάδων «Klikers» και "Φ".  Μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιεύσει το περιοδικό «Φωτογράφος».