"I have a dream" - Photometria Awards 2019

Θεματική: "I have a dream"
1-30.4.2019 Διαγωνισμός "I have a dream" 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ/ Παράλληλες Φωνές

 

9 φωτογράφοι οι οποίοι επιλέχτηκαν από τον διαγωνισμό Portfolio, εκθέτουν στα Ιωάννινα στα πλαίσια διοργάνωσης του Photometria Festival 2015.

Φωτογραφείο Κωστής Μουσελίμης (Βλαχλείδη 6)

Διάρκεια: 31/5 - 7/6/2015
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00-14:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00, 17:30-21:00
Κυριακή: Κλειστά

 Αφροδίτη Αγγελετοπούλου - Βασίλης Παντελίδης - Ιωάννης Μπενέκος

Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20)

Διάρκεια: 31/5 - 7/6/2015
Δευτέρα-Κυριακή: 10:00-22:00

Παναγιώτης Φιλίππου - Νίκη Πάνου - Βασίλης Γόνης

Τεχνικό Γραφείο GIANT, (Αρχ. Mακαρίου 25)

Διάρκεια: 1/6 - 7/6/2015
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00-14:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00, 17:30-21:00
Κυριακή: Κλειστά

Γιώργος Διγαλάκης - Κωνσταντίνος Χατζής - Φωτούλα Κώτσια

 

Αφρoδίτη Αγγελετοπούλου

Η Αφροδίτη Αγγελετοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975 όπου ζει και εργάζεται. Το "ταξίδι" της στο κόσμο της φωτογραφίας ξεκίνησε στα τέλη του 2010 και ελπίζει να μην τελειώσει ποτέ. Είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας "5.6¨. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, τον Αύγουστο του 2013 και 2014 συμμετείχε στην Έκθεση Ρισιάνων Καλλιτεχνών στην Κεφαλονιά.  Όταν βρίσκεται πίσω από τον φακό προτιμά να αποτυπώσει στιγμές από την καθημερινότητα των ανθρώπων και γενικά την μοναδικότητα της κάθε στιγμής.   Τον Ιανουάριο του 2014 συμμετείχε στην έκθεση με θέμα ¨τρεις στο 8¨ με την συμμετοχή άλλων δύο ατόμων στην αίθουσα τέχνης ¨ΠΑΛΙΣΣΑΝΔΡΟΣ¨.  Η τελευταία έκθεση με θέμα ¨Χαρτοποιία Αιγίου¨ πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας   (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και τον Μάρτιο του 2015 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στην Αγορά Αργύρη.

 
Κωνσταντίνος Χατζής
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1986. Πέρασα τα σχολικά μου χρόνια στην Πρέβεζα και σπούδασα με υποτροφία Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ανέκαθεν με σαγήνευε το φως και η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε όταν κέρδισα σε πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό, στη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων.
Έκτοτε παρακολούθησα πολλά φωτογραφικά σεμινάρια και workshops με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους φωτογράφους. Τη διετία 2013-2015 συμμετείχα σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέσα από τα προγράμματα I-Make και Frames of European Common Life.
Από το 2014 σπουδάζω φωτογραφία εξ αποστάσεως στο Ι.ΙΕΚ ESP.
Το Μάιο του 2015 θα εκθέσω στα Ιωάννινα μαζί με άλλους 8 φωτογράφους, μέρος της προσωπικής μου δουλειάς, που επιλέχθηκε, στα πλαίσια της διοργάνωσης του Photometria Festival 2015.
 
Φωτούλα Κώτσια
Γεννήθηκα στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων και ζώ στα Ιωάννινα. Παρακολούθησα σεμινάρια φωτογραφίας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ιωαννίνων. Είμαι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων.
Ομαδικές Εκθέσεις: Τόπος και Μορφές με τον Παναγιώτη Κρητικάκο.
Με τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων:Συμμετοχή σε ολοήμερο δρώμενο.
Βραβεία: 4η καλύτερη φωτογραφία στον διεθνή διαδυκτιακό διαγωνισμό "Ιnternational Portait Photo Contenst" του UHU photography, Βραβεία επεξεργασμένης φωτογραφίας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "Ειρήνη Είναι" το 2009 και 2011
 
Νίκη Πάνου
Η Nicki Upstairs (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Νίκης Πάνου) είναι αυτοδίδακτη ερασιτέχνης φωτογράφος με βάση τη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Είναι γεννημένη στο Μεσολόγγι και έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, όπου από το 2007 εργάζεται στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ, του Ψ.Ν.Θ.
Έχει ολοκληρώσει τριετή φοίτηση στο θεατρικό εργαστήρι του Studio Παράθλαση, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να είναι μέλος του θιάσου και συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις.
Η φωτογραφία ήταν πάντα μέρος της ζωής της, όμως ένιωσε να βρίσκει την ταυτότητά της ως φωτογράφος όταν ήρθε σε επαφή με την «εννοιολογική» φωτογραφία, καθώς η ιδέα της επικοινωνίας σκέψεων και συναισθημάτων με έναν τόσο θεατρικό τρόπο της ήταν πολύ οικεία.
Στο έργο της εστιάζει στη δημιουργία εικόνων που αναπαριστούν συναισθήματα, σκέψεις, όνειρα και εφιάλτες με τη χρήση του συμβολισμού και αφηγηματικών τεχνικών. Επιλέγει να απεικονίζει σκηνές που δεν υπάρχουν πραγματικά, σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσει μια διαφορετική πραγματικότητα.
 
Παναγιώτης Φιλίππου
Ο Παναγιώτης Φιλίππου γεννήθηκε στον Βόλο το 1978 και μεγάλωσε στην Αγριά Μαγνησίας.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορική με υποτροφία στην Αγγλία απο όπου και αποφοίτησε.
Απο μικρός ένιωθε την ανάγκη να αποτυπώνει το κάθετί που έβλεπε με τη φωτογραφική του μηχανή. Αργότερα μεγαλώνοντας αυτό εξελίχθηκε σε χόμπι.
Το 2010 διαγνώσθηκε με την επάρατη νόσο απο την οποία και βγήκε πιο δυνατός το 2011. Η περίοδος αυτή αποτέλεσε  εφαλτήριο μιας δυνατής αγάπης με τη φωτογραφία πλέον όμως ως μέσο έκφρασης εσωτερικού ψυχισμού. Η φωτογραφία υπήρξε η σανίδα διαφυγής του από τις τρικυμίες κατά τη διάρκεια αυτής της άνισης μάχης, με τον καρκίνο και έκτοτε έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής έκφρασής του.
Παντρεύοντας τις εικόνες με συναισθήματα, συνδέοντάς τες πάντα με προσωπικές ιστορίες και αφηγήσεις και συχνά με μουσική, δίνει πλέον ζωή σε οτιδήποτε συλλαμβάνουν τα μάτια του.
 
 
Βασίλης Γόνης
Ο Βασίλης Γόνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Ασχολείται από τo 1993 με την φωτογραφία, αλλά συστηματικά από το 1997, οπότε και αρχίζει να παρακολουθεί τα σεμινάρια φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου, δουλεύοντας ταυτοχρόνως σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Ζωγράφου (Φ.Ο.Ζ.) (2000-2006 & 2011 έως σήμερα). Tο Σεπτέμβριο του 2000 πραγματοποιείται η πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας. Το 2001 ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τμήμα φωτογραφίας του ΑΚΤΟ/Middlesex University. Το 2002 το Ιαπωνικό μουσείο φωτογραφίας ΚΜΟΡΑ αγοράζει δύο φωτογραφίες του για την μόνιμη συλλογή του. Την ίδια χρονιά έρχεται σε επαφή με τον εκδοτικό οίκο teNeues, ο οποίος του αναθέτει την φωτογράφηση της Αθήνας εν όψη των Ολυμπιακών αγώνων. Το φωτογραφικό του βιβλίο εκδίδεται τον Μάρτιο του 2004 στην σειρά Photopockets. Το 2007 πραγματοποιεί την δεύτερη ατομική έκθεση φωτογραφίας.
 
Βασίλης Παντελίδης
Ονομάζομαι Βασίλης Παντελίδης.Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι κάτοχος πτυχίου Industrial Design Engineering.
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο δεύτερο έτος σπουδών στη σχολή φωτογραφίας E.S.P+.
Η πρώτη μου συμμετοχή σε έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του  Photometria Festival 2015.
 
 
 
Γιώργος Διγαλάκης
Ο Γιώργος Διγαλάκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Ακαδημίας και εξασκεί το ιατρικό επάγγελμα.
Από το 2011 έως και το 2013, παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων φωτογραφίας του "Φωτοείδωλο", με τον καθηγητή Τάσο Σχίζα. Έκτοτε ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και είναι μέλλος της φωτογραφικής ομάδας "Unwrap" στην Αθήνα.
Έχει συμμετάσχει σε 4 ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφίες του έχουν κερδίσει ή διακριθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, ενώ αναφορές στην δουλειά του και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά φωτογραφίας.
Τα έργα του χαρακτηρίζονται από έντονο κοντράστ, τετράγωνο κάδρο και ασπρόμαυρη εκτύπωση και αποσκοπούν κυρίως στην πρόκληση συναισθηματικής αντίδρασης στον θεατή. Για τα θαλασσινά τοπία του χρησιμοποιεί μεγάλες εκθέσεις - από ένα έως αρκετά λεπτά, προσθέτοντας την διάσταση του χρόνου στις δύο διαστάσεις της φωτογραφίας.
Παράλληλα φωτογραφίζει αστικά τοπία, ενδιαφερόμενος ιδιαίτερα για την σχέση του ανθρώπου με το αστικό περιβάλλον. Μέρος της δουλειάς αυτής, είναι και τα έργα που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην σχέση του ανθρώπου με το ποδήλατο και την ένταξή του στο αστικό περιβάλλον.  Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.
 
Ιωάννης Μπενέκος
Ο Ιωάννης Μπενέκος σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσ/νικη και στη Φλωρεντία.
Ασχολείται με τη Φωτογραφία από τη δεκαετία του '70.
  
Συμμετοχή σε Ομαδικές Εκθέσεις Φωτογραφίας
 • Θεσ/νικη 1975
 • Γιάννενα 1976 (Ηπειρωτικά )
 • Γερμανία (Νυρεμβέργη - Στουτγάρδη) 1986
 • Ιταλία (Μιλάνο) 1986.
 • Δωδώνη  2010 « 5ος Δωδωναίος Λόγος, 1η Εικαστική Έκθεση »
 • Δωδώνη  2011 « 6ος Δωδωναίος Λόγος  2η Εικαστική Έκθεση »
 • Γιάννενα 2011 « Υγεία Τέχνας συνεργάζεται» 1η Εικαστική Έκθεση »
 • Δωδώνη  2012 « 7ος Δωδωναίος Λόγος  3η Εικαστική Έκθεση »
 • Γιάννενα 2013: « Έκθεση Γιαννιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών»
 • Γιάννενα  2013 στα πλαίσια των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ( Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας ΦΩΤΟΡΑΣΗ )
 • Ιταλία Σαρδηνία 2013
 • Γιάννενα 2014 « Frames of European Common Life» 
        
  Ατομικές Έκθεσεις Φωτογραφίας
 • Δανία (Χόρσεν) 2000
 • Βέλγιο (Αμβέρσα) 2002
 • Ιταλία (Σαρδηνία -Νουόρο) 2003
 • Ελλάδα (Ιωάννινα Δημοτική Πινακοθήκη) 2003
 • Ελλάδα (Δήμος Βορείων Τζουμέρκων Πολιτιστικό Κέντρο 2003)
 • Ελλάδα (Ιωάννινα ,Πολιτιστικό Κέντρο Μονής Περιστεράς  Πανεπιστημίου) 2004
 • Ελλάδα (Ιωάννινα- Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας Ιωαννίνων) «ΦΩΤΟΡΑΣΗ» 2014

  Δημοσιεύσεις
 • Έκδοση  Λευκώματος με αναφορά στον Ευρωπαϊκό  Πολιτισμό με τίτλο: «ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΔΟΣ» 2003.
 • Παρουσιάσεις κριτικές που αφορούν το φωτογραφικό του έργο:
 • Περιοδικό «Φωτογράφος».
 • Περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο».
 • Περιοδικό «Ενημερωτικό Δελτίο» του Τεχνικού Επιμελητηρίου 2003.
 • Εφημερίδα «La NUOVA» του Nuoro της Σαρδηνίας 2003.
 • Εφημερίδες : Νέοι Αγώνες, Ηπειρωτικός Αγών, Πρωινός Λόγος. Ήπειρος, Ανεξάρτητος, Πρωινά Νέα, Ελευθερία, Γιάννινα, 2003-2004.
 • Περιοδικό «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ» παρουσίαση PORTFOLIO 2011.
   
  Διακρίσεις
 • Πρώτο Βραβείο φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα «Το Χωριό» του Περιοδικού «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ».
 • Πρώτο Βραβείο της καλλιτεχνικής επιτροπής του φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα «Reflection» του Photometria Photo Festival 2014.