"I have a dream" - Photometria Awards 2019

Θεματική: "I have a dream"
1-30.4.2019 Διαγωνισμός "I have a dream" 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ/ Παράλληλες Φωνές

Φωτογραφείο Μουσελίμης (Βλαχλείδη 6), Διάρκεια 6-30.6.2017

Εγκαίνια: 6.6.2017, 21:00

Han Shun Zhou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σιγκαπούρη. Ζω και εργάζομαι στο Χονγκ Κονγκ. Είμαι Visual Storyteller, Φωτογράφος, Τυπογράφος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
Έβγαλα την πρώτη μου φωτογραφία στις αρχές της εφηβείας μου, με μία Minolta SRT, η οποία ανήκε στον πατέρα μου. Αφού αποφοίτησα από την Ακαδημία Τεχνών της Nanyang στη Σιγκαπούρη και το RMIT University, εργάστηκα σε διάφορα δημιουργικά πρακτορεία στη Σιγκαπούρη, στη Μαλαισία, στη Κίνα και στο Χονγκ Κόνγκ.
Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία εργασίας στον εμπορικό δημιουργικό κόσμο, αποφάσισα να ανασυνταχθώ και να ακολουθήσω την τέχνη της φωτογραφίας με πιο σοβαρό και ενεργό τρόπο. Υπήρξα ένας από τους φιναλιστ στο 2016 Photolucida Critical Mass, ενώ έχω συμμετάσχει σε πολλές διαφορετικές ομαδικές εκθεσεις παγκοσμίως. Οι πιο πρόσφατες είναι η επερχόμενη έκθεση Parallel Voices του Photometria 2017, το Addis FotoFest στην Αιθιοπία το 2016 και το PhotoNola στη Νέα Ορλεάνη.
Μέσω του έργου μου προσπαθώ να καταγράψω τον συνεχώς αυξανόμενο υπερπληθυσμό του κόσμου μας και να επικεντρωθώ στο πώς άνθρωποι με διαφορετικούς δρόμους ζωής καταλήγουν να ζουν μαζί σε συγκεκριμένο χώρο. Η συνάρθροιση αυτή των ανθρώπων δημιουργεί μία πολυεπίπεδη κοινωνία, η οποία υφίσταται στις πόλεις όλου του πλανήτη.

  

 

Πολυδεύκης Ασωνίτης

Ο Πολυδεύκης Ασωνίτης  γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1956. Είναι Διδάκτωρ και  Μεταπτυχιακός Eπιστημών της Τέχνης. Έχει διδάξει φωτογραφία στη Σχολή Οπτικών Σπουδών του  ΤΕΙ Αθήνας και στο ΙΕΚ Ηπείρου όπου και συνεχίζει να διδάσκει. Είναι συνεργάτης του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ και ιδρυτικό μέλος των φωτογραφικών ομάδων Ιωαννίνων: Φωτογραφιστές και Φωτόραση. Έχει εκδώσει δύο φωτογραφικά λευκώματα ενώ πραγματοποίησε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Βασίλης Ζαβέρδας

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967.Το 1990 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα, ζει στην Πάτρα όπου και εργάζεται ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου.

 

 

 

Γκαλερί Αμυμώνη (Τοσίτσα 16), Διάρκεια: 2-11.6.2017

Εγκαίνια: 2.6.2017, 21:00

Νικόλας Χρυσός

Ο Νικόλας Χρυσός γεννήθηκε το 1977 στο Βόλο.
Απέκτησε πτυχίο Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Φωτογραφίας από το Middlesex University. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις φωτογραφίας από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, το Art If Act, τον Πλάτωνα Ριβέλη, την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κ.α. Ζει στο Βόλο και εργάζεται ως φωτογράφος από το 2009.
Έχει διδάξει στο τμήμα Τεχνικού Λήψης Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ Βόλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2002. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε ομαδικές εκθέσεις και σε τέσσερις ατομικές. Από το 2006 συνεργάζεται με τη Διεθνή Μουσική Κοινότητα Μουσικό Χωριό. 

 

 

Frederic Luczak

Γεννήθηκα στη Somain της Γαλλίας το 1971. Σήμερα ζω και εργάζομαι στη Yvelines, κοντά στο Παρίσι. Χρησιμοποιώ argentic φωτογραφική μηχανή μεσαίου φορμά και Polaroid SX70. Το 2014, έγινε μέλος της κολλεκτίβας φωτογράφων 1 Instant. Το 2016, μου αποδόθηκε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Paris Polaroid Festival. Η Letizia Battaglia, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, επέλεξε το έργο μου για το Manifesto Festival 2016, στη Τουλούζη, Γαλλία.
Οι φωτογραφίες μου εξερευνούν την αβίαστη πραγματικότητα του αναλώσιμου και αναπαράγουν μία απεικόνιση που αιχμαλωτίζει την ραχοκοκκαλιά του συναισθήματος ή ενός λεπτού στο χρόνο. Ένας πιθανός προβληματισμός για την ταυτότητα, το να αντιμετωπίσεις αυτό που δεν υπάρχει πια. Αναφέρομαι σε όρια και σύνορα, που με διαχωρίζουν από τους νεκρούς ή εκείνο που είναι σχεδόν έχει φτάσει εκεί.
Εκθέσεις 2016:
Galerie Metanoia, Παρίσι
½ douzaine photographique, Nantes
Festival Manifesto, Τουλούζη
Polaroid festival, Παρίσι
La tete de l'art, Rennes

 

 

Σταύρος Σταματίου

Ο Σταύρος Σταματίου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και από το 1988 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διαμένει στον Δήμο Θερμαϊκού. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσ/νίκης, της κολεκτίβας Βαλκάνιων φωτογράφων BULB και της φωτογραφικής ομάδας Κλίκερς. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας με τον  Τάσο Σχίζα και σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Έχει συμμετάσχει σε  workshops με τους φωτογράφους Εύα Βουτσάκη, Νίκο Οικονομόπουλο και Michael Ackerman, και σε portfolio review με τον  Jacob Aue Sobol. Πρόσφατα παρακολούθησε σεμινάριο editing με τους φωτογράφους Στράτο Καλαφάτη, Πάρι Πετρίδη και Ηρακλή Παπαϊωάννου.   Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά- έντυπα και ηλεκτρονικά- και sites. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε  φωτογραφικές λέσχες και φωτογραφικές ομάδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

  

 

 

-1 Gallery, The Lounge Bar (Πλατεία Πάργης), Διάρκεια: 3-11.6.2017

Εγκαίνια: 3.6.2017, 22:00

Σάββας Κόης

Γεννήθηκε το 1964 και ζει στην πόλη των Χανίων. Κυρίως είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος
και το φωτογραφικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανθρωπιστική φωτογραφία με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

  

 

Kωνσταντίνος Γδοντάκης

Ο Κωνσταντίνος Γδοντάκης γεννήθηκε το 1988 στα Χανιά της Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια που έχει διοργανώσει η Λέσχη φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (Λε.Φ.Κι.). Το 2014 επιλέχτηκε  για την ομαδική  έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων από τις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων. Το 2015 ξεκίνησε ένα μακροχρόνιο εργαστήριο με τον Κωστή Αντωνιάδη. Το 2016 παρακολούθησε εργαστήριο με τον Οliver Chanarin όπου διοργάνωσε το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ (ΜedPhoto). Σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Είναι μέλος της Λε.Φ.Κι και της φωτογραφικής ομάδας ΟramaPhotos.

 

 

Aντιγόνη Κουράκου 

Γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1979. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως συντηρήτρια έργων τέχνης. Παράλληλα,  δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη κατασκευή ψηφιδωτού και έχει λάβει μέρος  σε διεθνείς  εκθέσεις και διοργανώσεις (12 th  International AIMC 2010, 1st International Festival in Contemporary Mosaics, Ravenna, Italy 2011).  Η σχέση της με την φωτογραφία ξεκίνησε το 1998 στη σχολή συντήρησης.  Η εμπερία αυτή αποτέλεσε κίνητρο για περαιτέρω ενασχόληση σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο και ισχυροποίησε την αγάπη της για το μέσο αυτό.   Το 2010 αρχίζει η συστηματική ενασχόληση, όπου πλέον η φωτογραφία λειτουργεί ως  μέσο έκφρασης  και αναζήτησης  μίας προσωπικής αισθητικής