"I have a dream" - Photometria Awards 2019

Θεματική: "I have a dream"
1-30.4.2019 Διαγωνισμός "I have a dream" 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ/ PHEN

Dora Lutz

 

Η Ντόρα γεννήθηκε το 1981 στο Pecs, νότια της Ουγγαρίας και παρ' όλο που η οικογένεια του πατέρα της εξακολουθεί να κατοικεί εκεί, εκείνη δεν έζησε ποτέ στην πόλη. Αλλά σε πολλές άλλες. Μεγάλωσε στην εξοχή σε ένα μικρό χωριό, σπούδασε εξωτερικό εμπόριο στη Βουδαπέστη και εργάστηκε ως κρουπιέρης για πολλά χρόνια σε κρουαζιερόπλοια. Αυτή ήταν η στιγμή που πήρε την κάμερα και αποφάσισε να βουτήξει στη φωτογραφία μετά την επιστροφή στη ζωή της γης.
Μετά από δύο χρόνια στη σχολή φωτογραφίας Szellemkep στη Βουδαπέστη, εργάζεται από τότε για δικά της έργα. Το κύριο θέμα στο οποίο εστιάζει είναι η καθημερινή ζωή με μια ισχυρή γεωμετρική δομή όσον αφορά τη σύνθεση και την ανθρώπινη απεικόνιση με την απουσία των ίδιων των ανθρώπων. Η σειρά της παρουσιάστηκε στη Βουδαπέστη, την Ισπανία και το Πεκίνο και συμμετείχε σε art residencies στην Ισλανδία, την Ισπανία και πρόσφατα στο Πεκίνο.

 

 

Ρέα Παπαδοπούλου

rea.papadopoulou@gmail.com www.reapapadopoulou.com


Αρχιτεκτονική / Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη επαγγελματίας φωτογράφος και αρχιτέκτονας που εργάζεται σε μακροχρόνια έργα, καλύπτοντας περιβαλλοντικά, κοινωνικά και αστικά θέματα. Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Εκθέσεις

2017 "Dark Tree" επιλέγεται για τα βραβεία Discovery 2017 και εκτίθενται στο Φεστιβάλ Encontros da Imagem Braga της Πορτογαλίας Αυτό που θέλω να μοιραστώ είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μια ιστορία, ούτε ένας τρόπος για να εξελιχθεί η ιστορία. 2017 "Dark Tree" στην Gallery DL, Πειραιάς, ομάδική έκθεση Local Stories. 2015 "Τα κορίτσια κοιμούνται πάνω" στο Athens House of Photography, ατομική έκθεση 2015 "Χάλκη", Αθηναΐς, Αθήνα, 6 φωτογράφοι - 6 χώρες 2015 "Τα κορίτσια κοιμούνται πάνω" & "Χάλκη", Photometria Festival, Ελλάδα - ατομική έκθεση 2014 "Τα κορίτσια κοιμούνται πάνω", Τήνος - ατομική έκθεση

Δημοσιεύσεις

2017 "Dark Tree" στο Encontros Da Imagem Festival Κατάλογος 2016 "Χάλκη" στο βιβλίο «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το κτίριο και η αποκατάστασή της» 2016 "Μέση, η λίμνη που δεν βλέπετε" στο http: //www.wip .gr / issues / Wip19.pdf θέμα: Τοπίο, Γεωγραφία - Αυτοβιογραφία - Μεταφορά 2015 "Τα κορίτσια κοιμούνται πάνω" στο Eye of Photography

 

Sergi Alcazar Badia

Ο παππούς μου ήταν αυτός που έβαλε μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου για πρώτη φορά όταν ήμουν δώδεκα. Αυτό που ξεκίνησε ως περιέργεια κατέληξε στο πάθος μου. Ανακάλυψα τα προάστια της Βαρκελώνης σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Εκεί ανακάλυψα το ενδιαφέρον μου για αυτές τις πραγματικότητες που είναι άγνωστες για μένα και αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου κάμερα επειδή αισθανόμουν την ανάγκη να αποθανατίσω τις εμπειρίες μου.

Κάνω τα πρώτα μου βήματα σε αυτόν τον τόπο χωρίς να φέρω κάμερα, αλλά αυτό που βλέπω εκεί με κάνει να θέλω να πάρω μία για να καταγράψω τα πάντα. Μπαίνω σε κόσμους που παραμένουν στις σκιές, κόσμοι που είναι κλεισμένοι και σαφώς εχθρικοί. Αυτό κάνει τη φωτογραφία τον μόνο τρόπο για να διατηρήσω ζωντανές τις αναμνήσεις για το τι πρόκειται να εξαφανιστεί. Ταυτοχρόνως, μου επιτρέπει να ζήσω πιο έντονα την πραγματικότητα που καταγράφω.

Νιώθοντας πάντα την αναγκαιότητα να κάνω κοινωνική φωτογραφία, πολλά από τα πρώτα μου πορτρέτα περιστρέφονται γύρω από το άτομο για να πω μια ιστορία. Ταξιδεύω στην Ινδία για να μπορώ να συνεχίσω να μαθαίνω και να εργάζομαι με το φαινόμενο της κοινωνικής περιθωριοποίησης και αυτό σηματοδοτεί μια καμπή στο στυλ μου. Σιγά σιγά πηγαίνω από έναν τύπο φωτοντοκουμέντου σε μια πιο ποιητική προσέγγιση της πραγματικότητας, παρόλο που τα πρότυπά μου είναι ακόμα οι μεγάλοι κλασικοί φωτογράφοι ντοκιμαντέρ.

Είχα την ευκαιρία να εργαστώ τόσο σε έντυπο όσο και σε ψηφιακό Τύπο, που μου επέτρεψε να μάθω να εργάζομαι γρήγορα και υπό πίεση. Ωστόσο, δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι σε προσωπικά έργα που με οδήγησαν να ταξιδεύω σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και την Αμερική, συνδυάζοντας τη φωτογραφία με την ανακάλυψη νέων πολιτισμών και παραδόσεων.


Εμπειρία

Ακαδημαϊκή:
Πτυχίο Φωτογραφίας από το 2009 έως το 2014. Ειδικότητα στο Φωτορεπορτάζ, 2015. Ειδικότητα στη φωτογραφία δοκιμίου στις περιοχές συγκρούσεων, 2015. Masterclass με την Isabel Munoz. Βοηθός φωτογραφίας του Roberta Vivoli.

Επαγγελματική εμπειρία:
- Δημοσιεύσεις: Οι New York Times, La Vanguardia, El Nacional.cat, Agencia Catalana de Prensa Gratuita (ACPG), Piel de Foto, El Temps, El Magazine de La Vanguardia, Codigo Unico, YAH! Magazine, Reset, Nacio Digital, Gtres, Lecturas, Diez Minutos και πολλά άλλα.

- Ελεύθερος φωτογράφος για το La Vanguardia μεταξύ 2012 και 2015

- Διευθυντής του Τμήματος Φωτογραφίας στο El Nacional.cat από το 2015 μέχρι σήμερα.

Επιχορηγήσεις και βραβεία:
- Προτάθηκε στο Masteclass Joop Swart της World Press
- XVII Σεμινάριο Φωτογραφίας και Περιοδικό του Albarracin 2017, επιλαχόντας
- LuganoPhotoDays 2017 ανερχόμενοι φωτογράφοι, επιλαχόντες
- Απονεμήθηκε με τη χορηγία PhotOn 2017
- Επιλαχών του Photometria Festival 2017
- Του απονεμήθηκε επιχορήγηση από το 13ο τεύχος του φωτογραφικού περιοδικού Can Baste
- Του απονεμήθηκε επιχορήγηση του 4ου Connecta?t al Fotoreportatge από την Carnet Jove
 
Εκθέσεις:
- Προσωπική έκθεση στο "Photometria Festival 2018"
- Προσωπική έκθεση στο Φεστιβάλ Docfield. 2016
- Έκθεση στο "La Mostra d'art jove" του Centro Civico de Guinardo. Αναφέρετε ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ (2011)
- Έκθεση στο'Month of Photography de Bratislava '2013