• Αγγλικα
  • Ελληνικα
Σεμινάρια

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σχεδιασμός, Παρουσίαση και Προώθηση Portfolio

Λάμπρος Παπανικολάτος

Περιγραφή

1. Εισαγωγή σε βασικούς θεσμούς: Portfolio reviews, Φωτογραφικοί Διαγωνισμοί, Open Calls, Προγράμματα Artist in Residence, Υποτροφίες / Επιχορηγήσεις, Social Media.

•Τεχνικές και μεθοδολογίες παρουσίασης Portfolio.

•Σχεδιασμός Επικοινωνιακής Στρατηγικής

•Παραδείγματα και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού.

 

2. Αυτοεκδόσεις και η νέα πραγματικότητα στο έντυπο καλλιτεχνικό βιβλίο.

•Σχεδιασμός, οργάνωση και συντονισμός παραγωγής και προώθηση.

•Παραδείγματα και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού.

 

«Θα μπορούσε κανείς να περιγράψει το συγκεκριμένο Masterclass σαν μία συνοπτική διερεύνηση των πεδίων που σχεδιαστές, φωτογράφοι και εικαστικοί καλλιτέχνες οφείλουν να γνωρίζουν, για να προωθήσουν την προσωπική τους δουλειά σε στοχευμένο κοινό. Θα αναφερθούμε σε γενικές αρχές, πρακτικές και τεχνικές προώθησης του έργου στην αγορά και στους θεσμούς της σύγχρονης τέχνης, επίσης θα αναφερθούμε στις τελευταίες εξελίξεις στον σχεδιασμό και την παραγωγή έντυπων καλλιτεχνικών βιβλίων.»

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία)

Σάββατο 24.9, 18:00 – 20:00 

Κόστος: Δωρεάν

Artist Talks

Ηρακλής Παπαϊωάννου, Alice Zilberberg, Δημήτρης Τοσίδης, Μιχάλης Πατσούρας, Αγγελική Σβορώνου 

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία)

Κυριακή 25.9, 11:00 – 13:00 

Κόστος: Δωρεάν

Ανοιχτή Συζήτηση: 50 Χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Γιώργος Μαυρογόνατος, Θανάσης Σταυράκης, Δημήτρης Τοσίδης

Ανοιχτή συζήτηση με θεματικές ενότητες όπως το φωτορεπορτάζ και η ανθρωπιστική φωτογραφία, ο ρόλος της φωτογραφίας στην καταγραφή και ανάδειξη του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο φωτογράφος & καλλιτεχνικός διευθυντής του APW Θανάσης Σταυράκης και η φωτογράφος Μαριλένα Σταφυλίδου, οι οποίοι θα μεταφέρουν τόσο τις προσωπικές τους θέσεις όσο και την εμπειρία τους από τις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Photometria Festival, Παναγιώτης Παππάς.

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία)

Κυριακή 25.9, 13:30 – 14:30 

Κόστος: Δωρεάν

Καλλιτεχνική Φωτογραφία Σήμερα

[μια αχαρτογράφητη περιοχή]

Αγγελική Σβορώνου

Περιγραφή

Διάλεξη διάρκειας 1 ώρα περίπου, με παράλληλη προβολή εικόνων. Θα ακολουθήσει σύντομο διάλειμμα και εν συνεχεία θα γίνει ένα workshop για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (έως 10 άτομα) όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα φωτογραφικά project των συμμετεχόντων. Η διάρκεια του workshop θα είναι περίπου 2 με 2μιση ώρες.

 

Σύνοψη

Η φωτογραφία σήμερα βρίσκεται παντού, παράγεται με ποικίλους τρόπους οι οποίοι μπορεί να συμπεριλαμβάνουν ή όχι μια φωτογραφική μηχανή, διακινείται μέσω δικτύων τα οποία θα αποτελούσαν πρόκληση για τον ίδιο τον Δαίδαλο, και αλλάζει μορφές με την επιδεξιότητα του χαμαιλέοντα. Η περιπλάνηση στην αχαρτογράφητη περιοχή που συνιστά η καλλιτεχνική φωτογραφία σήμερα αποτελεί μια πρόκληση, δύσκολη όσο και συναρπαστική. Στην παρούσα διάλεξη δεν είναι απίθανο να λυθούν κάποιες απορίες, με τον κίνδυνο, βέβαια, να δημιουργηθούν πολύ περισσότερες.

 

Σύντομο βιογραφικό

 Η Αγγελική Σβορώνου είναι ζωγράφος και φωτογράφος. Παράλληλα με το προσωπικό καλλιτεχνικό της έργο έχει διδάξει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει οργανώσει σεμινάρια και εργαστήρια για τη φωτογραφία, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, και διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: svoronou.com

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία)

Κυριακή 25.9, 18:00 – 20:00 

Διάλεξη: Δωρεάν

Workshop: 15 €