Alexandre Silberman

Alexandre Silberman

Alexandre_Silberman

Ο Alexandre Silberman (1983) είναι σκηνοθέτης και φωτογράφος με έδρα το Παρίσι (Γαλλία). Αποφοίτησε στη Φιλοσοφία και στην Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο LYON III. Ασχολείται κυρίως με έργα ντοκιμαντέρ πολιτιστικών και κοινωνικών θεμάτων, που σχετίζονται με την έρευνα που έκανε κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Η φωτογραφική του προσέγγιση, μαζί με το κινηματογραφικό του έργο, αναπτύσσεται γύρω από την ανάλυση των σχέσεων μεταξύ ενός τόπου και εκείνων που τον διασχίζουν.

Ως εκ τούτου δημιουργήθηκε η σειρά NEW CITY / NEW GOD, η οποία επικεντρώθηκε γύρω από τον τόπο της θρησκείας στη Μπραζίλια και παρουσιάστηκε στο σταθμό Red Bull στο Σάο Πάολο (Βραζιλία) το 2016.

Το 2018, η σειρά του για τη σκηνογραφία της Ομορφιάς στα μουσεία Ile-de-France, THE GREAT BEAUTY, αποτέλεσε το αντικείμενο μιας μονογραφικής έκθεσης στη γκαλερί Moritzhof στο Magdeburg (Γερμανία).

Αυτή η σειρά επιλέχθηκε το 2019 για να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας του Lenzburg (Ελβετία).

Το 2020, ο Alexandre Silberman επιλέχθηκε για τα βραβεία Bar Tur Photo Awards, το Palm * Photo Prize και είναι ένας από τους δέκα φιναλίστ που εκτίθενται στη Νέα Υόρκη για τα Feature Shoot Street Photography Awards. Την ίδια χρονιά, εκτέθηκε επίσης στο PHOTOISRAËL και κατά τη διάρκεια της 15ης Διεθνούς Μπιενάλε Φωτογραφίας NICÉPHORE +.

Το έργο του έχει δημοσιευτεί στα περιοδικά Urban China Magazine, Journal Of Grievances, C41 Magazine και Aint-Bad, μεταξύ άλλων.

 

 

Ισοσελίδα: alexandresilberman.com

Instagram: alexandresilberman