Φωτοbook Open Call

Το Photometria International Photography Festival επιστρέφει στο χώρο των φωτογραφικών βιβλίων έπειτα από απουσία 5 ετών με το ανοιχτό κάλεσμα Φώτοbook!


Συμμετοχή
Διάρκεια: από 1.2 έως και 28.2.2024 (11:59 μμ). 

Σε ποιους απευθύνεται: Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο, εστιάζοντας σε βιβλία καλλιτεχνών, αυτοεκδόσεις (self published), βιβλία περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Λεπτομέρειες αποστολής υλικού: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν έναν φάκελο με τα παρακάτω μέσω WeTransfer στο photometriafestival@gmail.com (για τις ελληνικές συμμετοχές οι πληροφορίες, αλλά και όπου απαιτείται κείμενο πρέπει να υπάρχει σε ελληνικά & αγγλικά):

          PDF με Τεχνικές προδιαγραφές (βάζετε παύλα σε όποιο πεδίο δεν υπάρχει)

                    1. Τίτλος
2. Συγγραφέας/Καλλιτέχνης 

                    3. Συντάκτης
                    4. Σχεδιαστής
                    5. Εκδότης
                    6. Χρονιά έκδοσης
                    7. Σύντομη περίληψη του έργου
                    8. Διαστάσεις βιβλίου & αριθμός σελίδων
                    9. Μέθοδος εκτύπωσης
                  10. Μέθοδος βιβλιοδεσίας

       – PDF του βιβλίου

       – Μια εικόνα του εξωφύλλου του βιβλίου (αρχείο JPG)

       – Bίντεο παρουσίασης φωτογραφικού βιβλίου (μικρότερο των 3λ.)(mp4)

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προτείνουν περισσότερους του ενός τίτλου με διαφορετικό φάκελο συμμετοχής για κάθε πρόταση.

 

Κόστος συμμετοχής: δέκα ευρώ (10 €) ανά υποβολή συμμετοχής

Υποβολή συμμετοχής: ΕΔΩ


 

Κριτική επιτροπή
Αχιλλέας Τζιάκος, Συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival
Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Zoetrope Athens
Μυρτώ Στείρου, Void
Calin Kruse, Διευθυντής στο Leipzig Photobook Festival και στο Thousandfold Photobook Fair & Ιδρυτής του Dienacht Publishing

 

Αποτελέσματα

 

– Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα κοινωνικά δίκτυα του φεστιβάλ εντός δύο μηνών από το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής συμμετοχών, ενώ οι διακριθέντες θα ενημερωθούν και με προσωπικό email. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, θα κληθούν να αποστείλουν τα βιβλία με δική τους χρέωση, έως το τέλος Μαΐου 2024 στο:

 

Photometria Photography Center
21ης Φεβρουαρίου 184, 

45221, Ιωάννινα, Ελλάδα

 

– Τα επιλεγμένα βιβλία θα παρουσιαστούν στο Photometria Photography Center, στα πλαίσια της 16ης διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival από 28 Σεπτεμβρίου έως και 01 Δεκεμβρίου 2024 και στο ZOETROPE Athens σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον κι από άλλες περιοχές τις Ελλάδας για την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης, θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

–  Το σύνολο των βιβλίων που θα επιλεγεί, με την ολοκλήρωση των εκθέσεων θα καταλογογραφηθεί και θα ενταχθεί στη δημόσια φωτογραφική βιβλιοθήκη του Photometria Photography Center. Στόχος του φεστιβάλ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση των επιλεγμένων εκδόσεων, προτού καταχωρηθούν και παραμείνουν στην βιβλιοθήκη του P.P.C.


Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει την αποδοχή των παραπάνω όρων του φεστιβάλ από τον εκάστοτε συμμετέχοντα καθώς και της ενημέρωσής του για τις μελλοντικές δράσεις του φεστιβάλ.

© Photometria International Photography Festival