• Αγγλικα
  • Ελληνικα
Photometria Photography Center

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

317659155_130676569826810_7060888165964838270_n

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ταξιδεύει

και φιλοξενείται στα Ιωάννινα, στον χώρο του Photometria Photography Center!

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείς ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’.
Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.
Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

1ο μέρος, 21:00

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ.

&

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

2ο μέρος, 21:00

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ.

 

Εισιτήριο και για τις δύο μέρες προβολής εδώ. 

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων! Απαραίτητη η κράτηση!

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
ppc@photometria.gr

“Μαρτυρίες – Βλέμματα”

1971 – 2021: Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum Photos, 50 χρόνια στο πεδίο

 

Διάρκεια: 24.9 – 11.12.2022

Πεμ. – Κυρ.: 17:00 – 21:00

Για 50 χρόνια, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το πρακτορείο Magnum Photos καλύπτουν τους ίδιους τομείς παρέμβασης: εμπόλεμες ζώνες, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές και ιδιαίτερα την ανεξαρτησία τους.

 

Η 50ή επέτειος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελεί την ευκαιρία για μια αναδρομική έκθεση που αποτυπώνει τη συνεργασία των δύο οργανισμών μέσα στις δεκαετίες. Η έκθεση με τίτλο «Μαρτυρίες – Βλέμματα» περιλαμβάνει μια επιλογή φωτογραφιών από τα αρχεία του πρακτορείου Magnum Photos, οι οποίες τεκμηριώνουν τις κύριες ανθρωπιστικές κρίσεις και τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, από το 1971 έως σήμερα. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εξίσου αφηγηματικό όσο και οπτικό.

 

ΦωτογράφοιAbbas (IR), Enri Canaj (AL), Raymond Depardon (FR), Thomas Dworzak (DE), Stuart Franklin (UK), Hiroji Kubota (JP), Yael Martinez (MX), Lorenzo Meloni (IT), Paolo Pellegrin (IT), Gilles Peress (FR), Chris Steele-Perkins (UK), Cristina Garcia Rodero (ES), Moises Saman (ES/US), Jerome Sessini (FR), Newsha Tavakolian (IR)

© Newsha Tavakolian – Magnum Photos

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο χώρο του PPC λειτουργεί το πωλητήριο του Photometria Festival (Photobookstore.gr), μέσα από το οποίο έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε φωτογραφικά βιβλία και προϊόντα του φεστιβάλ, καθώς επίσης και να δηλώσετε την συμμετοχή σας σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και ομιλίες.

Στο PPC διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σεμινάρια για όλες τις ηλικίες, αλλά μπορείτε να διοργανώσετε κι εσείς τις δικές σας δράσεις – σεμινάρια, προβολές, παρουσιάσεις – στο χώρο μας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Το PPC διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας, βίντεο και ψηφιακών μέσων. Αν κι εσείς επιθυμείτε να παρουσιάσετε την δική σας έκθεση, επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πως.

Η φωτογραφική βιβλιοθήκη του Photometria Festival θα είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό μέσα από το PPC. Δεκάδες εκδόσεις που έχουν κατά καιρούς δωρίσει στο φεστιβάλ οι συμμετέχοντες φωτογράφοι, θα είναι διαθέσιμες, έπειτα από ραντεβού, για όλους! Ελπίζουμε αυτή η βιβλιοθήκη να μεγαλώσει και να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα βιβλία και λευκώματα, ενώ με χαρά το φεστιβάλ θα δέχεται και εκδόσεις από όποιον ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει αυτή την κοινωνική φωτογραφική βιβλιοθήκη.

Το PPC διαθέτει σκοτεινό θάλαμο τον οποίο οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο για τις δικές του δημιουργίες όσο και για να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την αναλογική φωτογραφία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Ανοιχτά

Πέμπτη – Κυριακή: 17:00 – 21:00

 

Κλειστά

1 και 6 Ιανουαρίου, 17 Ιανουαρίου, 21 Φεβρουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, 25 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή μέχρι Δευτέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου, Αγίου Πνεύματος, 19 Ιουλίου – 18 Αυγούστου καλοκαιρινή παύση, 28 Οκτωβρίου, 25 – 26 Δεκεμβρίου

Το PPC είναι ένας χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε από το Photometria International Photography Festival με στόχο την μάθηση, τη δημιουργία και την επικοινωνία των τεχνών της εικόνας και του οπτικού πολιτισμού. Εάν θέλετε να γίνετε κι εσείς αρωγός στην προσπάθειά μας, αλλά και να επωφεληθείτε από τις προσφορές των μελών μας, κάντε την συνδρομή σας σήμερα κιόλας!

Η είσοδος στο PPC είναι δωρέαν για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του. Για ομαδικές επισκέψεις (τουλάχιστον 10 ατόμων) και ξεναγήσεις εκτός ωραρίου το αντίτιμο είναι 1 ευρώ κατ’ άτομο και θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.

Με τις γραμμές λεωφορείου:

02 (ΕΛΕΟΥΣΑ – ΚΑΤΣΙΚΑ),

03 (ΧΑΡ.-ΜΟΥΖ.-ΚΟΥΤΣ.-ΗΛΙΟΚ.-ΛΟΓΓ.-ΔΡΟΣ.), 

05 (ΜΠΙΖΑΝΙ – ΜΠΑΦΡΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ),

06 (ΚΟΝΤΣΙΚΑ – ΠΕΔΙΝΗ – ΑΜΠΕΛΙΑ),

07 (ΠΕΡΑΜΑ – ΑΝΑΤΟΛΗ),

10 (ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΑΝΑΤΟΛΗ – Τ.Ε.Ι.),

12 (ΜΑΡΜΑΡΑ – ΣΤΑΥΡΑΚΙ),

13 (ΛΑΨΙΣΤΑ – ΡΟΔΟΤΟΠΙ)

15 (ΕΛΛΗΝΙΚΟ)

16 (ΠΕΡΑΜΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

17 (ΝΕΑ ΖΩΗ – Τ.Ε.Ι. – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

IKEA

 

Στάσεις λεωφορείου από κέντρο (από αφετηρία): ΤΡΙΑΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΚΙ  

Στάσεις λεωφορείου προς κέντρο (από τερματισμό): ΣΤΑΜΑΤΑΚΙ, ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ


 

  • Απόσταση από αεροδρόμιο: 6 χιλιόμετρα
  • Απόσταση από Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ: 3,7 χιλιομετρα
  • Υπάρχει πρόσβαση για αμαξίδια και παιδικά καρότσια
  • Ο χώρος δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης
Διεύθυνση: 21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα 452 21

ΑΡΧΕΙΟ

Προβολή ντοκιμαντέρ

«Ημερολόγια Αποστολής»

&

Ενημερωτική συνάντηση για ευκαιρίες εργασίας

σε διεθνείς αποστολές

από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Προβολή Ντοκιμαντέρ

“Εγωιστές”

σε συνεργασία με

τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα