• Αγγλικα
  • Ελληνικα
Πληροφορίες Διοργάνωσης

Μέλος του Photo Europe Network

Το Photometria International Photography Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 14η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Όραμά μας είναι το Photometria International Photography Festival να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, της υποστήριξης νέων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, της εκπαίδευσης, καθώς και της καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Ευελπιστούμε το Photometria International Photography Festival να είναι ένας τόπος δια-πολιτιστικής συνάντησης, μεταφέροντας αντιλήψεις, παραδόσεις, κοσμοθεωρίες, και εκφραστικά μέσα από όλα τα σημεία του πλανήτη. Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωση του, οι διοργανωτές θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος στο πεδίο της έκφρασης. Προσδοκία μας είναι να αποτελέσει το Photometria International Photography Festival μία πολιτιστική ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για άλλο ένα Photometria γεμάτη δημιουργικότητα, εκθέσεις, σεμινάρια και φωτογραφικές περιπλανήσεις.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Ιδρυτές: Παναγιώτης Παπουτσής, Αχιλλέας Τζιάκος

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Παναγιώτης Παππάς

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαριλένα Γκόνη

Υπεύθυνη προβολών: Δανάη Αγναντή

Υπεύθυνη δικτύου “Έντευξις”: Άννα Τσερνένκο

Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Επιχορηγήσεων: Χρυσούλα Χήτου

Επιμέλεια Κειμένων: Δανάη Αγναντή

Φωτογραφικές εκτυπώσεις: Κωνσταντίνος Μουσελίμης, Καραπάνος Αποστόλης

Ειδικός Σύμβουλος Διαχείρισης: Γιώργος Παπαθανασίου

Λογιστικά: Κωνσταντίνος Σιόρεντας, 2651070016

Νομικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τσουμάνης

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: www.youwebit.gr

 

 

Ιδρυτές:

Ο Αχιλλέας Τζιάκος γεννήθηκε το 1969 σπούδασε Οικονομικά και Στατιστική στο τμήμα Πληροφορικής του Ο.Π.Α. Είναι συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival. Με την επιστροφή του στα Ιωάννινα ίδρυσε ραδιοφωνικό σταθμό και διαφημιστική εταιρεία συμβάλλοντας στη δημιουργία της δημόσιας εικόνας, επικοινωνίας και αναγνωρισιμότητας επιχειρήσεων. Παράλληλα ασχολήθηκε με την έκδοση εντύπων καθώς και την οργάνωση εκδηλώσεων.

 

 

Ο Παναγιώτης Παπουτσής σπούδασε φωτογραφία, διοίκηση επιχειρήσεων και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτιστική Διαχείριση με κατεύθυνση τα Φεστιβάλ Φωτογραφίας. Είναι συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival. Ως φωτογράφος και πολιτιστικός διαχειριστής, έχει διοργανώσει και επιμεληθεί πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φωτογραφικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει ως Portfolio Reviewer και ομιλητής σε διάφορα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ φωτογραφίας.

 

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής:

Ο Παναγιώτης Παππάς γεννήθηκε το 1989 στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις φωτογραφικές εγκαταστάσεις από το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria ενώ εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 2014, διδάσκοντας φωτογραφία και καλές τέχνες. Είναι εισηγητής φωτογραφικών σεμιναρίων και ομιλιών ενώ το έργο του έχει αποτελέσει μέρος πολλών ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Υπεύθυνη προβολών:

Η Δανάη Καλλιόπη Αγναντή γεννήθηκε στη Λάρισα το 1995. Μεγάλωσε στα Χανιά, όπου παρακολούθησε μαθήματα εικαστικών, από την ηλικία των 6 χρονών, σε διάφορα εργαστήρια της πόλης. To 2019 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κλίση προς την εικαστική κατεύθυνση. Έργα της έχουν εκτεθεί σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως στην Terra Incognita το 2017 και στην 9η Biennale φοιτητών, Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος το 2019. Από το 2016 είναι εθελόντρια, επιμελήτρια εκθέσεων και υπεύθυνη προβολών στο Photometria International Photography Festival. Ακόμη, εργάζεται ως εικαστικός εκπαιδευτικός από το 2019.  Άλλα ενδιαφέροντα αποτελούν η ενασχόλησή της με το σκάκι, καθώς και η διδασκαλία του σε παιδιά. Είναι επίσης λάτρης του κινηματογράφου και της φωτογραφίας.

 

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας:

Η Μαριλένα Γκόνη αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας των Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της ίδιας σχολής. Ασχολείται με την τέχνη της γραφιστικής, του βίντεο, της φωτογραφίας, του 3D. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα σεμινάρια φωτογραφίας, με αποκορύφωμα το Photometria Festival, όπου είναι εθελόντρια από το 2016, αναλαμβάνοντας τη θέση της υπεύθυνης βιντεοσκόπησης και φωτογραφικής κάλυψης του φεστιβάλ. Επίσης, αποτελεί την υπεύθυνη Επικοινωνίας-Marketing. Έχει εργαστεί σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ως εικονολήπτρια-μοντέρ-γραφίστρια, καθώς και παρουσιάστρια πολιτιστικού ένθετου σε τηλεοπτική εκπομπή του εν λόγω καναλιού. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως εικονολήπτρια-μοντέρ (freelancer), παρουσιάζεται στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα διατηρεί διαδικτυακή εκπομπή με πολιτιστικό περιεχόμενο, πραγματευόμενο τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη των Ιωαννίνων. Η πολιτιστική εκπομπή παρουσιάζεται και μέσω του τοπικού site PBNEWS – Ειδήσεις με Ονοματεπώνυμο.

 

 

Υπεύθυνη δικτύου Έντευξις:

Η Άννα Τσερνένκο γεννήθηκε το 1995 στο Κονοτόπ της Ουκρανίας. Αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών στα Ιωάννινα το 2020. Από το 2018 είναι εθελόντρια και επιμελήτρια εκθέσεων στο Photometria International Photography Festival, καθώς πρόσφατα ανέλαβε το συντονισμό του δικτύου “Έντευξις”. Ασχολείται επίσης με την τέχνη της χαρακτικής και της φωτογραφίας.

 

 

Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Επιχορηγήσεων:

Η Χρυσούλα Χήτου γεννήθηκε το 1998 στα Τρίκαλα. Το 2020 αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική της  σχολής Οικονομικών και Διοικητικών  Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2021 είναι εθελόντρια, υπεύθυνη  προγραμμάτων και επιχορηγήσεων στο Photometria International Photography Festival.