• Αγγλικα
  • Ελληνικα
Πληροφορίες Διοργάνωσης

Μέλος του Photo Europe Network

Το Photometria International Photography Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 15η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Όραμά μας είναι το Photometria International Photography Festival να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, της υποστήριξης νέων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, της εκπαίδευσης, καθώς και της καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Ευελπιστούμε το Photometria International Photography Festival να είναι ένας τόπος δια-πολιτιστικής συνάντησης, μεταφέροντας αντιλήψεις, παραδόσεις, κοσμοθεωρίες, και εκφραστικά μέσα από όλα τα σημεία του πλανήτη. Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωση του, οι διοργανωτές θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος στο πεδίο της έκφρασης. Προσδοκία μας είναι να αποτελέσει το Photometria International Photography Festival μία πολιτιστική ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για άλλο ένα Photometria γεμάτη δημιουργικότητα, εκθέσεις, σεμινάρια και φωτογραφικές περιπλανήσεις.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Ιδρυτής / Υπεύθυνος Marketing: Αχιλλέας Τζιάκος

Ιδρυτής / Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Παναγιώτης Παπουτσής

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Παναγιώτης Παππάς

Υπεύθυνη προβολών: Δανάη Αγναντή

Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Επιχορηγήσεων: Χρυσούλα Χήτου

Υπεύθυνος Δημιουργικού / Σχεδιασμός: Πέτρος Κύρκος

Υπεύθυνη δικτύου “Έντευξις”: Άννα Τσερνένκο

Επιμέλεια Κειμένων: Χρυσούλα Χήτου, Παναγιώτης Παππάς

Φωτογραφικές εκτυπώσεις: Κωνσταντίνος Μουσελίμης, Καραπάνος Αποστόλης

Βίντεο & Φωτογραφία: Ευαγγελία Ζιώβα

Ειδικός Σύμβουλος Διαχείρισης: Γιώργος Παπαθανασίου

Λογιστικά: Κωνσταντίνος Σιόρεντας, 2651070016

Νομικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τσουμάνης

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: www.youwebit.gr

 

 

Ιδρυτής / Υπεύθυνος Marketing:

Ο Αχιλλέας Τζιάκος γεννήθηκε το 1969 σπούδασε Οικονομικά και Στατιστική στο τμήμα Πληροφορικής του Ο.Π.Α. Είναι συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival. Με την επιστροφή του στα Ιωάννινα ίδρυσε ραδιοφωνικό σταθμό και διαφημιστική εταιρεία συμβάλλοντας στη δημιουργία της δημόσιας εικόνας, επικοινωνίας και αναγνωρισιμότητας επιχειρήσεων. Παράλληλα ασχολήθηκε με την έκδοση εντύπων καθώς και την οργάνωση εκδηλώσεων.

 

 

Ιδρυτής / Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Ο Παναγιώτης Παπουτσής είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria. Σπούδασε φωτογραφία, διοίκηση επιχειρήσεων, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος φωτογραφία – έρευνα και μεθοδολογία του ΠΑΔΑ. Ως φωτογράφος και πολιτιστικός διαχειριστής, έχει οργανώσει και επιμεληθεί πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας και έχει προσκληθεί ως portfolio reviewer σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ φωτογραφίας. Ως παραγωγός και σκηνοθέτης έχει υλοποιήσει αρκετές παραγωγές και έχει ολοκληρώσει 2 ντοκιμαντέρ, το «Λάκμος» και το «Ο ήχος των χρωμάτων», με συμμετοχές σε φεστιβάλ εντός και εκτός της Ελλάδας και σημαντικές διακρίσεις.

 

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής:

Ο Παναγιώτης Παππάς γεννήθηκε το 1989 στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις φωτογραφικές εγκαταστάσεις από το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria ενώ εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 2014, διδάσκοντας φωτογραφία και καλές τέχνες. Είναι εισηγητής φωτογραφικών σεμιναρίων και ομιλιών ενώ το έργο του έχει αποτελέσει μέρος πολλών ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Υπεύθυνη προβολών:

Η Δανάη Καλλιόπη Αγναντή γεννήθηκε στη Λάρισα το 1995. Μεγάλωσε στα Χανιά, όπου παρακολούθησε μαθήματα εικαστικών, από την ηλικία των 6 χρονών, σε διάφορα εργαστήρια της πόλης. To 2019 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κλίση προς την εικαστική κατεύθυνση. Έργα της έχουν εκτεθεί σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως στην Terra Incognita το 2017 και στην 9η Biennale φοιτητών, Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος το 2019. Από το 2016 είναι εθελόντρια, επιμελήτρια εκθέσεων και υπεύθυνη προβολών στο Photometria International Photography Festival. Ακόμη, εργάζεται ως εικαστικός εκπαιδευτικός από το 2019.  Άλλα ενδιαφέροντα αποτελούν η ενασχόλησή της με το σκάκι, καθώς και η διδασκαλία του σε παιδιά. Είναι επίσης λάτρης του κινηματογράφου και της φωτογραφίας.

 

Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Επιχορηγήσεων:

Η Χρυσούλα Χήτου γεννήθηκε το 1998 στα Τρίκαλα. Το 2020 αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική της  σχολής Οικονομικών και Διοικητικών  Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2021 είναι εθελόντρια, υπεύθυνη  προγραμμάτων και επιχορηγήσεων στο Photometria International Photography Festival.

 

 

Υπεύθυνος Δημιουργικού / Σχεδιασμός:

Ο Πέτρος Κύρκος γεννήθηκε το 1999 στα Ιωάννινα. Είναι φοιτητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2022 είναι εθελοντής και γραφίστας του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria. Η αγάπη του για τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τον σχεδιασμό συνδυάζονται με την θεώρηση της τέχνης και της αρχιτεκτονικής ως αφηγήσεις.

 

 

Υπεύθυνη δικτύου Έντευξις:

Η Άννα Τσερνένκο γεννήθηκε το 1995 στο Κονοτόπ της Ουκρανίας. Αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών στα Ιωάννινα το 2020. Από το 2018 είναι εθελόντρια και επιμελήτρια εκθέσεων στο Photometria International Photography Festival, καθώς πρόσφατα ανέλαβε το συντονισμό του δικτύου “Έντευξις”. Ασχολείται επίσης με την τέχνη της χαρακτικής και της φωτογραφίας.