• Αγγλικα
  • Ελληνικα
Alice Zilberberg

Alice Zilberberg

Alice_photo

Η Alice Zilberberg είναι μια διεθνώς καταξιωμένη, βραβευμένη καλλιτέχνιδα, αναγνωρισμένη από επιμελητές, συλλέκτες και λάτρες της τέχνης σε όλο τον κόσμο. Γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση, μεγάλωσε στο Ισραήλ, στη συνέχεια στον Καναδά και σήμερα κατοικεί στο Τελ Αβίβ. Απόφοιτος του Ryerson στο τμήμα Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου, ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πρακτική με τη ζωγραφική: μια δυναμική που παραμένει έντονα παρούσα στα ψηφιακά της έργα. Νικήτρια πολλών αξιόλογων διαγωνισμών, οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν τίτλους 1ης θέσης όπως στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας, τα βραβεία Julia Margaret Cameron και τα Βραβεία Καλών Τεχνών Φωτογραφίας.

Το 2013, ήταν η νεότερη καλλιτέχνις μέχρι σήμερα που συμμετείχε στη Δημοπρασία Τέχνης στο Waddington. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε γκαλερί στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Έχει δώσει συνεντεύξεις, καθώς έργα της συμπεριλήφθηκαν και παρουσιάστηκαν σε εκδόσεις και πλατφόρμες όπως το MTV, στην εκπομπή Breakfast Television, στο CBC και το περιοδικό PHOTO+ στην Κορέα.

Για πάνω από μια δεκαετία, η Zilberberg ανέπτυξε τη δική της ξεχωριστή τεχνική για τη δημιουργία ψηφιακών πινάκων ζωγραφικής, όπου η φωτογραφία είναι μόνο η αρχή του τελικού έργου. Τα έργα της αποτελούνται από πολλές φωτογραφίες και φέρουν ποικιλία στοιχείων όπως χρώμα, τονικότητα, επεξεργασία και ζωγραφική. Ταξιδεύει συχνά σε όλο τον κόσμο για να ηχογραφήσει διαφορετικά υπόβαθρα και στοιχεία για τις δημιουργίες της. Τα έργα χρειάζονται μήνες για να ολοκληρωθούν, με κάθε λεπτομέρεια σχολαστικά μελετημένη, ώστε να αγγίξουν την τελειότητα. Με ένα ποιητικό ύφος έκφρασης ξετυλίγονται τα νοήματα των εικόνων της μέσα από μεταφορές και συμβολισμούς που στόχο έχουν να εμπνεύσουν τον θεατή να κοιτάξει προς τα μέσα. Για τα τελευταία πέντε χρόνια, το ρεπερτόριό της έχει εξερευνήσει θέματα που αφορούν την ανθρώπινη κατάσταση, δηλαδή την προσωπική ταυτότητα, την συναισθηματική νοημοσύνη, τις σχέσεις και την συναισθηματικότητα.

 

Ιστοσελίδα: alicezilberberg.com

Instagram: alicezilberberg