Έκθεση Φωτογραφίας «Αθλητισμός και αδελφοσύνη» σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στο PPC!

Έκθεση Φωτογραφίας «Αθλητισμός και αδελφοσύνη» σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στο PPC!

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Photometria Photography Center παρουσιάζουν, εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Η έκθεση, με τίτλο «Αθλητισμός και αδερφοσύνη», δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Απαρτίζεται από 24 φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που προβάλλουν στιγμιότυπα τόσο από ολυμπιακές διοργανώσεις όσο και από διάφορα σημεία του πλανήτη, αποτυπώνοντας στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης με κοινό παρονομαστή τον αθλητισμό. Επιτρέπει έτσι να αναλογιστούμε το πώς ο αθλητισμός διευκολύνει την επαφή, τον διάλογο, τη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ κοινοτήτων και ατόμων.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία αποτελούσε σημαντικό στοιχείο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και αφορούσε την παύση των συγκρούσεων μεταξύ των ελληνικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή ενεργοποιήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993, παροτρύνοντας τα έθνη να διακόψουν τις εχθροπραξίες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και να συμβάλουν στο πνεύμα ενότητας και ειρήνης. Για τους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού, η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι η ευκαιρία να δοθεί νέα πνοή στις αξίες του Ολυμπισμού και να γιορτάσει ο πλανήτης τις στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης που βιώνουν οι αθλητές, οι ομάδες τους και το κοινό.

Η έκθεση «Αθλητισμός και αδερφοσύνη» εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και φιλοξενείται στο Photometria Photography Center. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Ζαν-Λικ Λαβό, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στις 21:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Μαΐου 2024.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΕΡΤ3, 102fm, 958fm, Sportsfeed.gr

Εγκαίνια

Τρίτη 23 Απριλίου

 

Διάρκεια

23 Απριλίου έως 2 Μαΐου

 

Ωράριο λειτουργείας

17:00-21:00

 

Πού

Photometria Photography Center (21ης Φεβρουαρίου, 184)

 

Είσοδος

Ελεύθερη

© Photometria International Photography Festival