Φωτοbook Open Call 2024

Φωτοbook Open Call 2024

Το Photometria International Photography Festival επιστρέφει στο χώρο των φωτογραφικών βιβλίων έπειτα από απουσία 5 ετών!
Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο, εστιάζοντας σε βιβλία καλλιτεχνών, αυτοεκδόσεις (self published), βιβλία περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.
Τα επιλεγμένα βιβλία θα παρουσιαστούν στο Photometria Photography Center, στα πλαίσια της 16ης διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival από 28 Σεπτεμβρίου έως και 01 Δεκεμβρίου 2024 και στο ZOETROPE Athens σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον κι από άλλες περιοχές τις Ελλάδας για την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης, θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση. Το σύνολο των βιβλίων που θα επιλεγεί, με την ολοκλήρωση των εκθέσεων θα καταλογογραφηθεί και θα ενταχθεί στη δημόσια φωτογραφική βιβλιοθήκη του Photometria Photography Center. Στόχος του φεστιβάλ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση των επιλεγμένων εκδόσεων, προτού καταχωρηθούν και παραμείνουν στην βιβλιοθήκη του P.P.C.

Κριτική επιτροπή:
– Αχιλλέας Τζιάκος, Συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival
– Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Zoetrope Athens
– Μυρτώ Στείρου, Void
– Calin Kruse, Διευθυντής στο Leipzig Photobook Festival και στο Thousandfold Photobook Fair & Ιδρυτής του Dienacht Publishing

Κόστος υποβολής: 10€
Δήλωση συμμετοχής: εδώ
© Photometria International Photography Festival