H έκθεση των Photometria Awards 2023 «Emerging Roots», με κριτή τον Martin Parr, παρουσιάζεται στον δημιουργικό χώρο πειραματικών τεχνών nekubi, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας!

H έκθεση των Photometria Awards 2023 «Emerging Roots», με κριτή τον Martin Parr, παρουσιάζεται στον δημιουργικό χώρο πειραματικών τεχνών nekubi, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας!

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:00, ο δημιουργικός χώρος πειραματικών τεχνών nekubi και ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας υποδέχονται την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Emerging Roots του Photometria International Photography Festival.
Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών υπό την θεματική “Emerging Roots” που επιλέχθηκαν από το σπουδαίο φωτογράφο του Magnum, Martin Parr στο πλαίσιο του Photometria Awards 2023.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί με ζωντανή μουσική performance του TRIO SOKRATIS VOTSKOS / MIKE SIFNEOS / VASO ZISSOU, ενός πρότζεκτ με κοινό παρονομαστή τους δρόμους της Jazz, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη σιωπή.
Το LIVE ACT θα ξεκινήσει στις 20:00.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει dj set του Rusty Jim, από το πατάρι της nekubi που θα χρωματίσει με ήχους τα εγκαίνια της έκθεσης.
Εγκαίνια
23.03.2024, 20:00
Διάρκεια
23.03 – 04.04.2024
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-13:00
(ή κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6936544330)
Τοποθεσία
nekubi art space
(Ελ. Βενιζέλου 79, 65403, Καβάλα)
Κείμενο έκθεσης
Η φωτογραφία ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με την μνήμη. Ιδίως στις αρχές του μέσου μία φωτογραφία όχι μόνο επανέφερε στη μνήμη μας αγαπημένα πρόσωπα, αλλά πολλές φορές τα αντικαθιστούσε ως φυσική παρουσία. Έχοντας την εικόνα κάποιου είχες την αίσθηση πως αυτός βρίσκεται ακόμη μαζί σου. Μέσω της φωτογραφίας μία στιγμή διατηρείται για πάντα. Είναι αυτή που πολλές φορές μας κρατά σε σύνδεση με τις ρίζες μας, με το παρελθόν μας και που όποτε χρειάζεται μας βοηθά να αναδημιουργήσουμε φαντασιακά στιγμές που πέρασαν. Οι μνήμες που διατηρούνται είναι η ταυτότητά μας και όταν αυτές οι μνήμες αναδύονται στο σήμερα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με στόχο τη γνώση και την εξέλιξη. Προσοχή όμως στην παραμνησία, καθώς δεν είναι όλα πάντοτε όπως νομίζουμε! Η θεματική του Photometria International Photography Festival «Emerging Roots», σας προσκαλεί να μάθετε από το παρελθόν, τις ρίζες και τις μνήμες σας. Να το αναδείξετε, να το θυμηθείτε και να δημιουργήσετε ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Ας γίνουν οι αναδυόμενες ρίζες μας, μοχλοί για έναν καλύτερο κόσμο.
Συμμετέχουν οι:
Antonio Aragon Renuncio, Emerging Roots
Niloofar Balami, Sitting Alone
Catwithacamera, Resilience
Alena Grom, Herbarium
Artem Humilevskyi, Marriage Ceremony
Filip Machač, Άτιτλο
Martina Martorelli, Sixty Days
Sergey Poteryaev, Staraya Utka
Stefano Scagliarini, Dancing with My Roots
Evgeniya Strygina, Stay Afloat
Nella Stücker, I Went Missing
Martina Alice Tolotti, Unglory
Evgeniya Tsoy, The Grandmother’s Cup
Δημήτρης Ασπρολούπος, Her Voguing Moment
Πολυδεύκης Ασωνίτης, Καραγκιόζης
Σάκης Δαζάνης, Κυριακάτικη Βόλτα
Κωνσταντίνος Ζήλος, Άτιτλο
Μιχαήλ Κουράγιος, The Roots of Tradition
Μάρκος Κυπριανός, Άτιτλο
Ισίδωρος Μπλούγκαρης, Η Αντανάκλαση Μιας Μνήμης
Μιράντα Παπαδοπούλου, Κατασκευασμένο Όνειρο
Δήμητρα Σταθοπούλου, Ο Ποιμήν
Παναγιώτης Τέντες, Bathers VII
Σωτήρης Τσίρος, Άτιτλο
Γιάννης Χατζηιωσήφ, Fumiko at Exohi
Βιογραφικό Martin Parr
Ο Martin Parr είναι ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους ντοκουμέντου της γενιάς του. Με περισσότερα από 100 βιβλία δικής του έκδοσης και άλλα 30 επί την επιμέλειά του, η φωτογραφική του κληρονομιά έχει ήδη εδραιωθεί. Ο Parr ενεργεί επίσης ως επιμελητής και συντάκτης. Έχει επιμεληθεί δύο φεστιβάλ φωτογραφίας, το Arles το 2004 και το Brighton Biennial το 2010. Πιο πρόσφατα, ο Parr επιμελήθηκε την έκθεση Barbican, Strange and Familiar. Ο Parr είναι μέλος του πρακτορείου Magnum από το 1994 και ήταν Πρόεδρος από το 2013 έως το 2017. Το 2013 ο Parr διορίστηκε καθηγητής φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Ulster. Το έργο του Parr έχει συλλεχθεί από πολλά σημαντικά μουσεία, όπως το Tate, το Pompidou και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Ο Martin Parr ίδρυσε το Ίδρυμα Martin Parr το 2017.
© Photometria International Photography Festival