• Αγγλικα
  • Ελληνικα
O-Young Kwon

O-Young Kwon

Αποκτώντας πτυχίο στα αστικά οικονομικά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, ο O-Young Kwon αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρό του και να κάνει τη φωτογραφία το πλήρους απασχόλησης επάγγελμά του. Ακολούθησε μια δεκαετία γεμάτη εκτεταμένη δουλειά ως ανεξάρτητος βοηθός φωτισμού και ψηφιακός χειριστής για διαφημιστικές καμπάνιες και παραγωγές φωτογραφιών μόδας σε όλο τον κόσμο και του επέτρεψε να αντλήσει πολύτιμες γνώσεις για τη βιομηχανία, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει μια αδυσώπητη επιθυμία για πιο ειλικρινή αυθεντικότητα.

Η αντίληψή του για τη φωτογραφία τον οδήγησε να εξετάσει διαφορετικούς πολιτισμούς και τον έκανε να συνειδητοποιήσει ορισμένα κοινωνικά ζητήματα, τα οποία συχνά έχουν τις ρίζες τους σε πολιτικές συνθήκες. Έτσι αναπόφευκτα μετατράπηκε σε έναν ευσυνείδητο φωτογράφο ακολουθώντας τις ηθικές αρχές, ο οποίος ήταν απολιτικός, αλλά όχι πια.

Όσο περισσότερες ιστορίες παράγει, νιώθει ότι η δουλειά του δεν είναι πραγματικά η λήψη φωτογραφιών: «Στην πραγματικότητα χρησιμοποιώ την κάμερα ως εργαλείο για να ασχοληθώ με τις κοινωνικές σπουδές, όπου πράγματι το αποτέλεσμα φαίνεται σε μορφές εικόνων, ήχων και λέξεων, αλλά το πραγματικό σώμα της δουλειάς μου είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Έχει να κάνει με την ενσυναίσθηση και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, πώς να εμπλακείτε σε υποκουλτούρες, όπου δεν έχετε καθόλου δεσμούς. Να σέβεσαι τους άλλους χωρίς προκαταλήψεις και να μην σταματάς να αμφισβητείς τον εαυτό σου και την καταγωγή σου. Είναι λίγο σαν θεραπεία, το να αποκτάς επίγνωση του εαυτού σου».