Προβολή του ντοκιμαντέρ “Εγωιστές” στο πλαίσιο συνεργασίας με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Εγωιστές” στο πλαίσιο συνεργασίας με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

“Εγωιστές”

 

Πόλεμος, επείγουσες κρίσεις, πανδημίες, πείνα. Οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική δράση έχουν συνηθίσει να εργάζονται στα πιο διαφορετικά και ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη. Ωστόσο, λίγοι από αυτούς τολμούν να διεισδύσουν στον κόσμο των προσωπικών συναισθημάτων. Για αυτήν την ταινία, σαράντα εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι αγαπημένοι τους κάνουν ακριβώς αυτό: μιλούν χωρίς επιφυλάξεις για τον κίνδυνο, τη δέσμευση, την πρώτη αποστολή, την αίσθηση της ανημπόριας, τις συναντήσεις, το πάθος, την επιστροφή στο σπίτι και τα ανείπωτα πράγματα που έχουν βιώσει.

Αυτή η ταινία, η οποία πραγματεύεται τη δέσμευση των εργαζομένων στην ανθρωπιστική δράση προς άλλους ανθρώπους, διερευνά επίσης το κατά πόσο είναι εγωιστική μία τέτοια επιλογή. Ο καθένας ξεχωριστά μοιράζεται τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του. Ανοιχτά και ευθέως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μιλούν για τη δέσμευσή τους απέναντι στους άλλους, τις αμφιβολίες, τις αδυναμίες και τις εικόνες που τους έχουν στοιχειώσει.

Σε αυτήν την ταινία, οι εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δεν είναι οι μόνοι που καταθέτουν τη μαρτυρία τους – οι γυναίκες και οι άνδρες με τους οποίους μοιράζονται την προσωπική τους ζωή λένε επίσης την ιστορία τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο και οικείο ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στον εσωτερικό κόσμο των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό χώρο τόσο στο πεδίο όσο και μακριά από τη δράση.

 

 

Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη

© Photometria International Photography Festival