• Αγγλικα
  • Ελληνικα
Rosa Rodriguez

Rosa Rodriguez

Rosa Rodriguez

Η Rosa Rodriguez είναι μια Ισπανίδα φωτογράφος που ενδιαφέρεται για τις κοινωνίες, τις παραδόσεις και την επιρροή τους στην ανθρωπότητα.

Η τρέχουσα δουλειά της επικεντρώνεται σε κοινότητες που διατηρούν μια ισχυρή σύνδεση με τη φύση στον τρόπο ζωής τους και στην ανάδειξη της ανάγκης διατήρησης των μοναδικών φυσικών οικοτόπων του πλανήτη μας.

Ως εκ τούτου, από το 2016, πραγματοποιεί το έργο της στην Αρκτική, ένα από τα πιο αφιλόξενα και απειλούμενα μέρη του κόσμου. Ζει δίπλα στους Nenets, Sami και Inuit, ομάδες που διατηρούν μια ισχυρή σύνδεση με τη φύση στον τρόπο ζωής τους.

Το White Line κέρδισε στο 2020 Sustainable Price από το πρόγραμμα ανάπτυξης IWPA, Shortlist Luma Rencontres Arles και Selected Visa pour l´image Canon καθώς κέρδισε την υποτροφία Roberto Villagraz από το EFTI 2019.

Επίσης, είχε ατομικές εκθέσεις στο Kursala University Cadiz 2021, στο Festival Encontros da Imagem 2020, στο ART PHOTO BCN 2020, και συλλογικές εκθέσεις στο Τόκιο, το Κιότο, τη Γενεύη και το Ryad μεταξύ άλλων.

 

Ιστοσελίδα: Rosa Rodriguez

Instagram: rosa_rodriguez_photo